Sa Vama od 1962. godine

Sa Vama od 1962. godine

Godine tradicije i kvaliteta

Osnovna djelatnost kompanije Saniteks je proizvodnja i distribucija medicinskih sredstava, sanitetskih i higijenskih proizvoda visokog kvaliteta. Kompanija je osnovana 1962. godine sa sjedištem u Velikoj Kladuši, BiH, te je od osnivanja do danas jedini proizvođač proizvoda u ovoj djelatnosti. Proizvodni pogoni se nalaze na dvije lokacije, Velika Kladuša i Bužim, ukupne površine 30.000m2.

Izvoz na tri kontinenta

Preko 50% ukupnog prihoda od prodaje realizuje se na izvoznim tržištima, među kojima su najbrojnija tržišta EU. Pored značajnog izvoza u zemlje zahtjevnih tržišnih standarda, Saniteks je dugi niz godina lider u snabdjevanju bosansko-hercegovačkog tržišta proizvodima za medicinsku upotrebu. Osnovni dio našeg proizvodnog asortimana čine sirova gaza, sterilni i nesterilni proizvodi od gaze, zavojni materijal, gipsani zavoji i flasteri, vata, proizvodi od vate, kompleti prve pomoći kao i proizvodi od flisa i tekstila. Pored širokog postojećeg asortimana, u mogućnosti smo prilagoditi se specifičnim zahtjevima naših kupaca i izrađivati razne dimenzije i pakovanja proizvoda.

Visoki standardi poslovanja

Poslovanje i proizvodne aktivnosti Saniteksa usklađeni su sa međunarodnim standardom ISO 13485:2012 koji se odnosi na proizvodnju medicinskih sredstava. Naš sistem kvalitete proizvodnje je u skladu sa Direktivom za medicinske sredstva 93/42/EEC na osnovu koje svi Saniteksovi proizvodi imaju CE oznaku.

U procesu proizvodnje kao bazna proizvodna sirovina koristi se 100% pamuk, Ph. Eur. kvalitete. U svim procesima proizvodnje, sterilizacije i kontrole kvaliteta proizvoda primjenjuju se smjernice dobre proizvođačke prakse (GMP) i dobre laboratorijske prakse (GLP).